Bembi » Specials » Natuurlijk paardengedrag

Artikelen over natuurlijk paarden houden/natuurlijk gedrag.

Om met een paard nonverbaal te kunnen communiceren en trainen zult u moeten kijken naar de aard van het paard. De volgende artikelen hebben allemaal iets te maken met het weten van wat een paard doet in zijn natuurlijke omgeving.

Hit-actief stal

Hier worden de paarden zo natuurlijk mogelijk gehouden. Dit houdt in dat ze voedsel verspreid over de dag kunnen krijgen, met zijn alle in een kudde staan en voornamelijk buiten gehouden worden.

Paarden: natuurlijk bekappen

De hoeven van de paarden die in de natuur leefden zagen er heel verschillend uit dan de hoeven van nu. Aangezien de paarden toen geen hoefijzers hadden werden de hoeven zo gevormd dat ze meer grip hadden en konden de hoeven makkelijker ademen.

Monty Roberts: join-up

Monty Roberts word als vele paardenliefhebbers als een held gezien. Hij leefde een tijd tussen de paarden om zo het gedrag te bestuderen. Echter zijn niet alle methodes van Monty Roberts geschikt voor elk paard en wees dus voorzichtig met wat u doet.

Paarden: problemen voor de dekking

Uiteraard word er nu niet veel meer natuurlijk gedekt met paarden omdat er gedekt kan worden met minder risico's. Toch echter zijn de problemen die rondom de dekking bij een merrie voorkomen nog altijd het zelfde alsdat ze in de natuur ook waren.

Huisvesting paarden: de hit-actiefstal

De meeste mensen kennen alleen de huisvesting voor paarden als een gewone stal of buiten op het weiland. Een huisvesting als in een hit-actiefstal is nog niet zoveel over bekend. Toch begint het steed…

Monty Roberts: Join-up

De join-up methode is uitgevonden door Monty roberts. Hij komt uit een klein plaatsje in California, maar is inmiddels wereldwijd beroemd dankzij de join-up. Echter is de join-up niet voor iedereen en…

Paarden: Natuurlijk bekappen

Natuurlijk bekappen is een manier van hoeven bekappen die nog niet zo lang geleden is uitgevonden. Dit terwijl het is afgeleid van hoe de hoeven van de wilde paarden vroeger waren en af werden geslete…

Problemen voor het dekken van een merrie

Een merrie drachtig krijgen gaat niet altijd even gemakkelijk. Dat een hengst goed sperma levert wil namelijk niet zeggen dat de merrie goed bevrucht kan worden. Uw paard kan lastig gedrag gaan verton…
Gepubliceerd door Bembi op 19-07-2009. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.