Bembi » Specials » De springsport

De springsport - alles rondom het springen met uw paard

In deze special vind u artikelen die te maken hebben met het springen. Met deze artikelen heeft u een goede basis over de theorie van het springen met paarden. Er zullen wellicht nog meer artikelen in deze special volgen.

Het hanarchement bij het springen

Om te gaan springen komt er heel wat bij kijken. Veelal is het basisdressuur hanarchement voldoende, echter voor de bescherming van het paard kunt u beter wat onderdelen aanschaffen voor de veiligheid van uw paard.

Het paard leren springen

Een paard weet vanuit de natuur best hoe hij een boomstam over moet komen. Echter is het een uitdaging het paard een techniek aan te leren en het paard te verbeteren. Paarden kunnen ook bang worden van het springen als dit niet goed word aangeleerd.

Paardensport: de ruiter leren springen

Net als het paard is er voor de beginnende ruiter ook heel wat te leren. Begin laag en simpel zodat beide er vertrouwen in krijgen. Zorg voor de goede houding zodat u het paard niet tegen kan werken op de sprong.

Paardensport: oefenparcousen

Als zowel ruiter en paard geoefent hebben en de basis van het springen is voldoende op het thuis terrein dan kunt u een oefenparcour gaan proberen. Op een oefenparcou springt u een volledig parcours alleen gaat het niet om het winnen en kunt u een hindernis opnieuw proberen als het niet goed gaat.

Een oefenparcours springen

Oefenparcoursen zijn dagen/avonden waarop u een parcours kunt springen op een andere rijvereniging om te oefenen. De hindernissen zijn wedstrijdhindernissen en vaak is er personeel in de bak aanwezig…

Het harnachement bij het springen

Bij het springen hebben paarden vaak veel extra's om hun lichaam. Deze onderdelen hebben allemaal hun eigen functie. Het hanarchement word dus niet alleen gebruikt omdat het mooi staat. In dit artikel…

Het paard leren springen

Springen doen paarden niet alleen onder de man, maar ook in het wild. Toch zijn de sprongen die een paard maakt in het wild niet echt te vergelijken met een sprong onder het zadel. U zult dus uw paard…
Paardensport: de ruiter leren springen

Paardensport: de ruiter leren springen

Om het springen goed onder de knie te krijgen is er veel oefening nodig. Er komt meer kijken bij het springen dan de meeste mensen verwachten. Probeer zo mogelijk niet zelf aan de slag te gaan als je…
Gepubliceerd door Bembi op 05-01-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.